top of page

Palvelut

top

Fysioterapia on ammattiala jossa huomion keskipisteenä ovat terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Fysioterapiassa hyödynnetään menetelmiä jotka voivat olla terveyttä ja toimintakykyä edistävää ohjausta ja neuvontaa. Terapeuttinen harjoittelu ja fyysisen suorituskyvyn harjoittaminen ovat tärkeitä mm. erilaiseten vammojen ja leikkausten jälkikuntoutuksessa.

Fysioterapia

OMT-fysioterapia

Mia_hieroo_pieni.jpg

OMT –fysioterapia (ortopedinen manuaalinen terapia) on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja hoitoon sekä kokonaisvaltaisesti ihmisen liikkumisen havainnointiin ja analysointiin. OMT-terapian hoitomenetelminä käytetään manuaalisia käsittelyjä sekä aktiivisia harjoitteita. Manuaalinen käsittely sisältää sekä liike- eli mobilisaatiohoitoa että nivelten liikerajoituksia korjaavaa manipulaatiohoitoa.

Lymfaterapia

TF_lymf.jpg

Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia. Lymfaterapia parantaa imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä. Sitä käytetään erityisesti tilanteissa, joissa imusuoniston kuljetuskapasiteetti on kroonisesti laskenut esim. imusolmukkeiden poiston, sädehoidon tai synnynnäisten tekijöiden vaikutuksesta.

 

Lääkinnälliset hoitosukat ovat potilaan alaraajojen mittojen mukaan valittuja tai tehtyjä sukkia, joissa on asteittain nilkasta polvea kohti aleneva ja pohjelihaspumppua hyödyntävä paine. Lääkinnälliset hoitosukat parantavat alaraajojen laskimoveren paluuvirtausta, ehkäisevät ja vähentävät raajaturvotusta pienentämällä hiussuonten ja kudoksen välistä paine-eroa sekä edistävät imuteiden virtausta. Lääkinnällisiä hoitosukkia tehdään eri paineluokilla potilaan tarpeiden mukaisesti.

LPG-hoito

LPG_laite_4c.jpg

LPG-laitteen toiminta perustuu alipaineeseen johon on yhdistetty itsenäisesti liikkuvat rullat, jotka hoitavat kudosta horisontaalisesti ja vertikaalisesti. Rullamekanismiin voidaan yhdistää jatkuvaa tai jaksottaista imua 0,5-16Hz sekä säätelemällä imun ja sen tauon keston suhdetta. Laite on alunperin kehitetty sidekudoshierontaan ja postoperatiiviseen kuntoutukseen. Tutkimusten mukaan hoito parantaa verenkiertoa 400-500% ja imunestekiertoa 300%. LPG-hoitoa voidaan käyttää esimerkiksi akuuttien pehmytkudosvammojen (lihasrepemät, venähdykset), lihasjäykkyyden, tulehduksien, arpien, fibromyalgian, erilaisten kiputilojen ja turvotuksien hoidossa. LPG parantaa myös laskimoiden toimintaa, joka keventää raskaita ja väsyneitä alaraajoja.

Akupunktio

TF_akup.jpg

Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Akupunktiolla voidaan lieventää mm. päänsärkyä tai migreeniä, lihasten jäykkyyttä tai erilaisia hermosärkyjä. Akupunktiota voidaan antaa yksittäisenä hoitona, mutta usein sitä käytetään yhdistettynä muuhun fysioterapiaan.

Dry needling

dryneedle.jpg

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa vaikka se tehdään neuloilla.

Dry needling-käsittelyssä etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste ja trigger-piste johon neula laitetaan. DN-hoidolla voidaan käsitellä tehokkaasti myös lihaksia jotka ovat syvällä pinnallisten lihaskerrosten alla. Hoitomenetelmä on maailmalla kovassa huudossa ja siitä on paljon hyviä kokemuksia.

Alla olevasta linkistä löytyy lisätietoa mikäli kiinnostuit👇🏻

dryneedling.fi

Purentaelimistön fysioterapia (TMD- fysioterapia)

purenta_9487.jpg

Purentaelimistön fysioterapiassa hoidetaan kasvojen, leukanivelten alueen kipua, mikä voi johtua hampaiden narskuttamisesta tai puremisesta (bruksismi). Myös vammat ja tapaturmat voivat aiheuttaa oireita.


Hoito sisältää leukanivelen liikkeiden tutkimisen, purentalihasten palpaation ja liitännäisoireiden huomioimisen (päänsärky, niska-hartiaseudun jännittyneisyys). Purentalihasten käsittelyllä hoidetaan lihaksia kasvojen päältä ja yleensä myös suun sisäpuolelta ja tarvittaessa tehdään leukanivelen mobilisointia. Potilaalle ohjataan myös hoitoa tukevia harjoitteita.

Faskiamanipulaatio® Stecco-menetelmä

faskia.jpg

Faskiamanipulaatio eli lihaskalvokäsittely on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Faskia on sidekudosverkko kaikkialla ihmisessä. Se yhdistää eri kudoksia ja lihaksia toisiinsa, sekä toimii välittävänä rakenteena nivelten yli. Faskia on erittäin tiheään hermotettu kudos, jonka tärkein tehtävä on liikkeen säätely, koordinaatio, tasapaino ja voimansiirto.

Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja niiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen. Fasciakäsittely suoritetaan tässä menetelmässä käsin eri otteita hyödyntäen.

Faskiakäsittelyä voidaan käyttää muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvissä toimintahäiriöissä, leikkausten ja vammojen jälkitilojen hoidossa, pitkittyneiden vaivojen paranemisen nopeuttamisessa sekä urheiluvammoissa. Kireiden ja kiinnikkeisten leikkausarpien käsittelyssä menetelmä on varsin tehokas. 

Fasciakäsittelyä voidaan suorittaa myös metallisia ”fasciatyökaluja” hyödyntäen ja ideologia tässäkin menetelmässä on sama kuin manuaalisesti tehtävässä eli pyrkimyksenä on palauttaa kudoksen normaali liike/liikkuvuus.

Yksilöllisten harjoitusohjelmien laatiminen, kuntosaliohjelmat, kuntosaliohjaus ja neuvonta

ohjausX.jpg

Yksilöllinen harjoitusohjelma laaditaan terveydentilasi, kuntotasosi ja toiveesi huomioiden. Ohjelman harjoitteet käydään kanssasi huolellisesti läpi. Saat harjoitusohjelman myös kirjallisena ja tarvittaessa kuvien kera. Mikäli olet aloittelija fysioterapeutin kanssa yhdessä suunniteltu ja laadittu oma henkilökohtainen treeniohjelma auttaa sinua pääsemään turvallisesti alkuun. Jos sinulla on jo valmis harjoitusohjelma voit varata ajan pelkkään tekniikkaohjaukseen/tekniikoiden tarkistamiseen. 

Kinesioteippaus

TF_kinesio.jpg

Kinesioteippi on elastinen teippi, jota voidaan käyttää monipuolisesti; tukemaan, vähentämään kipua tai korjaamaan lihastoimintaa, esimerkiksi vähentämään lihaskireyttä. Sen avulla voidaan ohjata oikeaan liikemalliin parantamalla nivelen asentotuntoa sekä tukea niveltä kevyesti. 


Kinesioteippaus vaikuttaa veren- ja imunestekiertoa lisäävästi joten sen avulla voidaan lievittä turvotusta esim. vamman tai leikkauksen jälkeen.

OMT-fysioterapia
Lymfaterapia
LPG-hoito
Akupunktio
Purentaelimistön fysioterapia (TMD- fysioterapia)
Fasciamanipulaatio
Yksilölliset harjoitusohjelmat
Kinesioteippaus
bottom of page